Upoznajte Dajanu Dangubić, prvu ženu zapovjednicu tenka Oružanih snaga BiH
Časnica
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 11:06
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Ma.M.
Upoznajte Dajanu Dangubić, prvu ženu zapovjednicu tenka Oružanih snaga BiH
0

Inače, Dajana je prva žena komandantica tenka M-84 u Oružanim snagama BiH (OS BiH).

Početkom rujna 2017. godine bit će objavljen peti Javni natječaj za prijem kandidata u početnom činu časnika Oružanih snaga BiH (OS BiH). Na natječaj se mogu prijaviti djevojke i mladići koji imaju završen fakultet. Biti časnik u OS BiH znači biti dio tima koji se konstantno razvija i napreduje, ističe potporučnik Dajana Dangubić.

Inače, Dajana je prva žena zapovjednica tenka M-84 u Oružanim snagama BiH (OS BiH).

''Moja profesionalna vojna specijalnost je oklopno mehanizirani rod, gdje obavljam dužnost zapovjednice tenka M-84. Biti časnik Oružanih snaga BiH znači biti u prilici učiti mnogo, ići na razna školovanja, kako u inozemstvo tako i u BiH. To je jedan kvalitetan sustav, gdje se znanje, rad i zalaganje cijene bez obzira na rodne razlike. I zaista vjerujem da žene mogu sve.''

Pored svog posla, Dajana voli prirodu i sport.

Završetak Agromediteranskog fakulteta u Mostaru 2013.godine, Dajana je obilježila na poseban način, skočivši sa Starog mosta.

''Ja sam jedna od sedam žena koji su ikada skočile sa Starog mosta, i jedina koja je to ponovila više puta. Inače, volim adrenalinske sportove jer mi pomažu da kroz poznavanje sebe, samokontrolu i discipline pomjeram vlastite granice.''

Dajana je apsolutna državna prvakinja u olimpijskom dizanju tegova i osvajala je medalje na europskim i svjetskim natjecanjima. Rekreativno se bavi paraglajdingom, sportskim penjanjem po stijenama i alpinizmom.

''I sport i vojska mi nude da budem bolja verzija sebe i da konstantno napredujem i težim ka novom cilju. Kada ispunim svoja očekivanja zaista budem sretna'', riječi su Dajane Dangubić.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec