'Devedesetka' odgovara Čolaku: Ne podvaljujte jedinstvo, HDZ sjedi na pet stolica
Uvrijedili se
OBJAVA: Nedjelja, 1. listopada 2017. 20:26
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Devedesetka odgovara Čolaku: Ne podvaljujte jedinstvo,  HDZ sjedi na pet stolica
0

Izjave Bariše Čolaka da stranke ne smiju sjediti na dvije stolice, u HDZ-u 1990 shvatili su kao prijetnju.

Županijski odbor HDZ 1990 oštro je osudio izjave Bariše Čolaka.

''Oštro osuđujemo nistine i manipulacije Bariše Čolaka, visokog dužnosnika HDZ BiH koje je iznio u domaćim medijima, s ključnom prijetećeom porukom da 'HDZ 1990 ne može više sjediti na dvije stolice'. I ta je sramna prijetnja zapravo pokazatelj bahatosti i nadmenosti koju Čolak i njegova stranka godinama demonstriraju u Hrvatskome narodnome saboru. Zbog takvoga poliitčkoga nasilja u HDZ 1990 a i u nekim drugim strankama i krugovima izvan HNS se to privatizrano tijelo i tretira kao jednostranačka nevladina organizacija u kojoj se provodi jednoumlje HDZ BiH: razumijem da Vas je strah što bi stranačka tijela u 'devedesetki' možda mogla donijeti odluku o izlasku stranke iz HNS ali bi bilo korektno da u svojim istupima pokažaete barem malo ljudskosti i argumenata. '', navedeno je u priopćenju koje potpisuje Anto Bilić predsjednik ŽOSB HDZ 1990 .

U priopćenju se dalje navodi kako Čolak i HDZ BiH sjedite godinama, ne na dvije, nego na pet stolica.

''Obmanjujući javnost i dovodite Hrvate u zabludu i stanje raspamećenosti a mlade ljude progonite iz ove zemlje u inozemstvo. Zajedno s vašim predsjednikom sjedite na stolici kod suflera Milorada Dodika. Sjedite na stolici s SDA i sa Bakirom Izetbegovićem već dvadeset dvije godine i vladate ovom zemljom iz koje narod nestaje. Pravite umjetne krize s SDA i na govoru mržnje i širenja mržnje, naročito po Središnpj Bosni opstajete na vlasti. Ne možete više Hrvatima podvaljivati floskulu o 'hrvatskome jedinstvu', a pri tome ne provodite nijednu deklaraciju HNS-a jer ga smatrate samo kao sredstvo za uništenje i HDZ 1990 i drugih hrvatskih stranaka'', navedeno je u priopćenju devedesetke.

HDZ 1990 ŽSB u priopćenju govori kako Čolak već godinama sjedi na nekoliko stolica, od čega Hrvati u čak niti u Hercegovini, nisu imali posebne koristi.
''Govorite, zapravo podvaljujete neistinu da se odluke u HNS-u donose koncenzusom, kad u te bijedne poruke više nitko ne vjeruje i kad se svi Hrvati koji nisu vaši slijepi sljedbenici i nisu na vašim platnim pipisima zgražaju na takvim bedastoćama, jer se znaju da ni jedna odluka na HNS u nije donesena na demokratski, nego na nasilnički način pod diktatu vaše stranke i vašega vođe'', navodi se u priopćenju gdje dodaju kako je ova Čolak uspio u 'taktici da uruši jedinstvo Hrvata u Srednjoj Bosni.
''Na koncu Vas koji ste pod šapom 'druga' Dragana Čovića molimo, kad već NE želite pomoći Hrvatima srednje Bosne, da nas barem ostavite na miru, jer dovoljno ste nam lošeg učinili, da poslije svega nema potrebe da se još dokazujete jeftinim političkim spinovima. HDZ 1990 ŽSB, za razliku od vas, nema druge alternative ni u bošnjačkim ni u srpskim interesnim skupinama nego želimo da iskrenom dijalogu sa svima u BiH gradimo bolju budućnost'', navedeno je u priopćenju HDZ 1990 ŽSB.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec