Mostar: Organizatori Noći istraživača nagradili najbolje sudionike
Nagrade
OBJAVA: Subota, 30. rujna 2017. 15:10
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Noć istraživača 2017 dodjela nagradaNoć istraživača 2017 dodjela nagrada2Noć istraživača 2017 dodjela nagrada3Noć istraživača 2017 dodjela nagrada4Noć istraživača 2017 dodjela nagrada5Noć istraživača 2017 dodjela nagrada6
0
Noć istraživača 2017 dodjela nagrada
Noć istraživača 2017 dodjela nagrada2
Noć istraživača 2017 dodjela nagrada3
Noć istraživača 2017 dodjela nagrada4
Noć istraživača 2017 dodjela nagrada5
Noć istraživača 2017 dodjela nagrada6

Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Europe, pa je tako prošle, 2016. godine održana u više od 300 europskih gradova, ukojima je preko milijun građana slavilo znanost u jednoj noći.

Noć istraživača u Mostaru se održala tijekom petka, kao i u nekoliko drugih bosanskohercegovačkih gradova. U subotu je uslijedila dodjela priznanja i nagrada najboljim pojedincima i ustanovama.

"Jučer je bila Noć istraživača u Mostaru na kojoj je bilo jako puno aktivnosti. Građani su mogli posjetiti naše laboratorije i vidjeti različite radionice, a osim toga imali smo i tri natjecanja.

Prvo natjecanje je bio natječaj likovnih radova za učenike osnovnih škola na temu 'Što rade znanstvenici?' i danas ćemo podijeliti nagrade za prva tri mjesta kao i diplome svim sudionicima.

Također je održano i natjecanje u znanstveno-istraživačkim radovima za srednje škole za što ćemo također podijeliti nagrade. Srednja medicinska škola osvojila je prvo mjesto sa projektom 'Iskorištavanje biomase za proizvodnju energije', drugo mjesto također Srednja medicinska škola sa projektom 'Uklanjanje krupnog otpada iz Neretve' i treće mjesto kemičari iz Gimnazije Mostar sa studijom 'Utjecaj različitih napitaka na zubnu caklinu'.

Treće natjecanje je bilo u pravljenju i ispaljivanju vodenih raketa te će i njima biti dodijeljene simbolične nagrade", kazala je ravnateljica UWC Mostar Valentina Mindoljević.

Europska Noć istraživača je pokrenuta 2005. godine pod pokroviteljstvom FP7 programa Europske unije i organizira se svakog posljednjeg petka u rujnu, s ciljem promocije znanstvenih istraživanja, karijere istraživača, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život.

Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Europe, pa je tako prošle, 2016. godine održana u više od 300 europskih gradova, ukojima je preko milijun građana slavilo znanost u jednoj noći.

Od 2014. godine 'Noć istraživača' je postala 'Europska noć istraživača' pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec