Finske "Ljutite ptičice" izlaze na burzu
Rovio
OBJAVA: Petak, 29. rujna 2017. 17:29
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Angry birds
0

Čak milijardu dolara je tržišna valuacija finske kompanije Rovio, poznate po serijalu mobilnih igara Angry Birds.

Finska kompanija Rovio Entertainment, najpoznatija po svojem serijalu ultra popularnih mobilnih igara Angry Birds (i svih povezanih s njima), odlučila je ponuditi svoje dionice javnosti putem burze u Helsinkiju. Prvi dan kada će se ovom dionicom moći trgovati je danas, a početna cijena dionice postavljena je na 11,5 eura.

Ovakva vrijednost dionice znači da je tržišna valuacija Rovia oko jedne milijarde dolara (896 milijuna eura), što je u gornjem dijelu raspona koji su analitičari predvidjeli.

Iako su do sada razne aplikacije iz Roviove radionice preuzete preko 3,7 milijardi puta, a ova kompanija je jedan od najpoznatijih svjetskih developerskih studija koja je franšizu Angry Birdsa prodala za sve od filma do plišanih igračaka, financijski im u nekoliko proteklih godina nije bilo bajno, javlja Zimo.co.

Prošli je godinu Rovio zaključio s prihodima od 191,7 milijuna eura, te je ostvario nakon drugo vremena i dobit, i to na račun Angry Birds filma koji je u kina stigao u svibnju 2016. Ovu je godinu, pak, započeo dvostruko bolje nego prethodnu, pa je samo u prvih šest mjeseci uprihodio 153 milijuna eura.

Sada su se odlučili za inicijalnu javnu ponudu dionica, a njome će kompanija izravno prikupiti oko 30 milijuna eura kojima će financirati daljnji rast, potencijalne akvizicije, te nagrade zaposlenicima.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec