Kazna za ušminkani model 37.500 eura
Retuširanje
OBJAVA: Nedjelja, 1. listopada 2017. 11:28
IZVOR: Fena
AUTOR: R.I.
Kazna za ušminkani model 37.500 eura
0

Propisi će važiti i za tiskane medije, ali i za one na internetu, a svi koji ga se ne budu pridržavali bit će novčano kažnjeni

U Francuskoj od danas sve fotografije modela koje se koriste u javnosti u komercijalne potrebe, a koje su retuširane, moraju nositi oznaku.

U borbi protiv poremećaja u ishrani, Francuska je donijela zakon koji obavezuje označavanje fotografija koje su retuširane, odnosno na kojima je tijelo modela obrađivano, bilo da je tijelo pravljeno mršavijim ili je figura na drugi način prepravljana, objavilo je francusko ministarstvo zdravlja.

Propisi će važiti i za tiskane medije, ali i za one na internetu, a svi koji ga se ne budu pridržavali bit će kažnjeni i do 37.500 eura.

Namjera tog zakonskog riješenja je da se onemogući lažno i nezdravo prikazivanje ljudskog tijela, a time i direktno utječe na širenje poremećaja ishrane posebno kod mladih, javlja agencija AFP.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec