Tomaš u Pozorištu: Što prolazi kroz glavu zabrinutom čovjeku
Književni most
OBJAVA: Četvrtak, 28. rujna 2017. 11:30
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Marko Tomaš
0

Publika će, uz "Regatu papirnih brodova", na ovom književnom programu imati priliku da se upozna i s Tomaševim knjigama poezije "Varanje smrti - izabrane pjesme" i "Crni molitvenik"

Narodno pozorište Mostar (NPM) od ove umjetničke sezone pokreće novi program pod nazivom "Književni most", u kojem će ugostiti autore i njihove knjige i kroz razgovor pokušati publici približiti pisanu riječ.

Programi će se održavati u "Studiju 64" NPM-a uz besplatan ulaz za sve posjetitelje, a prvi gost je Marko Tomaš, istaknuti mostarski pisac, urednik, kolumnist i njegova najnovija knjiga poezije "Regata papirnih brodova" (LOM, Beograd, 2016.).

"Književni most" s Markom Tomašom bit će održan u ponedjeljak, 2. listopada, u 19 sati, priopćeno je iz NP Mostar.

Publika će, uz "Regatu papirnih brodova", na ovom književnom programu imati priliku da se upozna i s Tomaševim knjigama poezije "Varanje smrti - izabrane pjesme" i "Crni molitvenik".

"Sve se događa u jednoj noći. Emotivne amplitude, skale, razočaranja, nade u trenucima agonije, nesanice, ono što prolazi kroz glavu svakom zabrinutom čovjeku. O tome sam pisao u ovoj knjizi. Formu sam pokušao prilagoditi takvom duševnom stanju. Zato su misli pokidane, pomalo grube, katkad nejasne", kazao je Tomaš, uoči mostarske promocije, o svojoj najnovijoj knjizi.

Marko Tomaš je rođen u Ljubljani 1978. godine. Kod raznih nakladnika objavio je šest samostalnih i tri skupne zbirke pjesama. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com, glif.rs te u časopisu Urban Magazin. Novinske tekstove objavljivao u Feral Tribuneu, BH Danima, Glasu Istre. Vodio je kultnu splitsku knjižaru Utopia. Živio je i radio u Kljajićevu, Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Trenutno živi i radi u Mostaru. Član je PEN centra Bosne i Hercegovine. Dobitnik je nagrade Super Cyber Story za kratku priču (2004. godina), nagrade World Music Centra iz Mostara za najboljeg mladog književnika (2014. godina) te nagrade „Farah Tahirbegović“ za angažman u kulturi Bosne i Hercegovine (2015. godine).

Iduća promocija u sklopu "Književnog mosta" u NPM-u je već u subotu, 7. listopada, u 13 sati, kada će u "Studiju 64" biti predstavljena knjiga Davora Diklića "Teatar u ratnom Sarajevu 1992. – 1995.". Promocija u Mostaru će biti upriličena u sklopu OFF MESS programa.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec