Široki Brijeg: Glazbeno-poetski recital u čast fra Didaka Buntića
Narodna knjižnica
OBJAVA: Petak, 29. rujna 2017. 12:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
PlakatDidakŠB
0

Kako je ovaj znameniti Brotnjak, kojega su i Širokobriježani prigrlili kao svoga, bio uistinu iznimna pojava dokaz su i pjesme napisane njemu u čast

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, u suorganizaciji s Manifestacijom "Didakovi dani'', u povodu 100. obljetnice spašavanja hercegovačke djece, u ponedjeljak 2. listopada 2017. godine u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u 19.30 sati upriličit će glazbeno-poetski recital ''Sa suzom ti pišem život'' u čast fra Didaka Buntića.

Kako je ovaj znameniti Brotnjak, kojega su i Širokobriježani (zbog onoga što im je ostavio u naslijeđe) prigrlili kao svoga, bio uistinu iznimna pojava dokaz su i pjesme napisane njemu u čast.

''Sa suzom ti pišem život, borče, fra Didače, sirotinje oče'' obraća mu se u svojim stihovima najpoznatiji pjesnik seljak u hrvatskoj književnosti, Nikola Kordić iz Grljevića, čije su riječi stavljene u naslov cjelokupnog programa u kojem će sudjelovati: Andrija Zeljko, Željka Šaravanja, fra Dane Karačić, Ana Kraljević, Blanka Kraljević, Lidija Knezović, Sanijela Matković, Srećko Slišković i Ivan Kraljević.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Lucija Zovko, sestre Ramljak i djevojački zbor Župe Gradnići.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec