Knjižničarka odbila knjige koje je donirala Melania Trump
Odbijanje poklona
OBJAVA: Petak, 29. rujna 2017. 21:31
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
melania dolce
0

Liz Phipps Soeiro kazala je da njenoj školi ne trebaju knjige, pogotovo ne "The Cat in the Hat".

Knjižničarka iz osnovne škole u Massachusettsu kazao je da će vratiti kolekciju knjiga koju je donirala prva dama SAD-a, Melania Trump.

Ranije ovog mjeseca, Melania je poslala kolekciju 10 deset knjiga Dr. Seussa, kao dio proslave Nacionalnog praznika knjiga u SAD-u.

Međutim, Liz Phipps Soeiro kazala je da njenoj školi ne trebaju knjige, pogotovo ne "The Cat in the Hat".

"Radim u distriktu koji ima mnogo resursa, koji doprinose nastavnom programu. Moji učenici imaju pristup školskoj biblioteci koja ima više od 9.000 naslova, i rade sa knjižničarkom koja ima diplomu iz te struke", kazala je Liz, a prenosi N1info.

"Bijela kuća se mora fokusirati na škole koje nemaju dovoljno izvora financiranja, na neprivilegirane, marginalizirane", pojasnila je u izjavi.

Škola u kojoj radi Soeiro nalazi se u okrugu Cambridge, malo izvan Bostona, gdje se nalaze dva prestižna Sveučilišta - Harvard i Massachusetts Institute of Technology.

"Ljudi su nesvjesni situacije da Dr. Seussove ilustracije podstiču rasističku propagandu, promoviraju štetne stereotipove", naglasila je bibliotekarka.

Ipak, kako tvrdi CBS TV kuća iz Bostona, Soeiro nije ovlaštena primiti ili vratiti poklon upućen školi, navodi Independent.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec