Bogat umjetnički program 16. Šopovih dani na Plivi
HKD 'Napredak' Jajce
OBJAVA: Petak, 29. rujna 2017. 19:12
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Ma.M.
Bogat umjetnički program 16. Šopovih dani na Plivi
0

Središnja pjesnička večer održat će se u petak, 6. listopada 2017. godine u hotelu Turist98 u 19 sati na kojoj će se predstaviti središnji gost Marko Vešović. Na središnjoj pjesničkoj večeri bit će dodijeljene nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove

Tradicionalna pjesnička manifestacija Šopovi dani na Plivi, te njezino 16. izdanje, bit će održana od 2. do 21. listopada u Jajcu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Jajce.

Središnji gost ovogodišnjih Šopovih dana na Plivi jest suvremeni bosanskohercegovački pisac Marko Vešović.

Program će početi u ponedjeljak, 2. listopada u rodnoj kući Nikole Šopa u 18 sati Jajačkom pjesničkom večeri gdje će se predstaviti domaći pjesnici. Poslije predstavljanja pjesnika bit će podizanje zastave Šopovih dana na Plivi u centru grada. U utorak, 3. listopada 2017. u 13 u gradskom parku održat će se likovna kolonija za učenike jajačkih osnovnih škola. Njihove radove moći ćete pogledati prije književnih večeri u Domu kulture.

Središnja pjesnička večer održat će se u petak, 6. listopada 2017. godine u hotelu Turist98 u 19 sati na kojoj će se predstaviti središnji gost Marko Vešović. Na središnjoj pjesničkoj večeri bit će dodijeljene nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove, stoji u priopćenju.

U subotu, 7. 10. 2017. godine u rodnoj kući Nikole Šopa u 10.30 održat će se Jutarnja pjesnička druženja gdje će se predstaviti ostali gosti pjesnici. U 13 u hotelu Turist98 održat će se Razgovor s pjesnikom gdje će Marko Vešović podijeliti svoje misli s jajačkom publikom.

Važnu ulogu u Šopovim danima na Plivi zauzimaju i jajačke škole svojim književnim večerima koje će se održati u Domu kulture 9. i 10. listopada u 18.30 sati. Završnica natjecanja u čitanju za učenike osnovnih škola održat će se u OŠ Berta Kučera 12. listopada, dok će završnica natjecanja kviza o poznavanju lika i djela Nikole Šopa – 'Upoznajmo Šopa' biti 13. listopada u SSŠ Jajce. Novina ovogodišnjih Šopovih dana na Plivi jest radionica o kreativnom pisanju za učenike koju će voditi mlada pjesnikinja i profesorica Merima Handanović.

Po prvi put na Šopovim danima na Plivi bit će projekcija filma 'Imena višnje' scenatriste Josipa Mlakića 8. 10. 2017. u Domu kulture u 19 sati. Dugometražni igrani film 'Imena višnje' snimljen je produkciji Hrvatske radiotelevizije, a osvojio je nekoliko nagrada na raznim festivalima (Zlatna arena za scenarij Josipu Mlakiću, Zlatna arena za montažu Vesni Lažeti i Hrvoju Mršiću, Nagrada Žirija stranih filmskih kritičara na Pulskom filmskom festivalu; Avantura Film Festival Zadar - najbolja glumica Nada Đurevska; Vukovar Film Festival - specijalno priznanje žirija...), navedeno je u priopćenju.

Zatvaranje 16. Šopovih dana na Plivi bit će nakon koncerta 21. 10. 2017. koji će se održat u Domu kulture s početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti članovi sarajevske filharmonije.

Organizaciju Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Vlada Županije Središnje Bosne i Općina Jajce.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec