Nezadovoljne menadžerice
Istraživanje
OBJAVA: Nedjelja, 1. listopada 2017. 11:19
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Nezadovoljne menadžerice
0

Autori studije smatraju da bi se blaže nezadovoljstvo menadžerica moglo financijski nadoknaditi.

Statistički podaci su pokazali da je na menadžerskim položajima manje žena, no još nije u potpunosti poznato zbog čega je tako. Novo istraživanje američkih znanstvenika moglo bi ponuditi moguće objašnjenje.

Rezultati ankete provedene na 3200 njemačkih menadžera pokazalo je da su žene bez djece u dobi između 35 i 45 godina puno nesretnije svojim životima od njihovih kolegica i kolega koji imaju potomstvo.

Autori studije, čiji su rezultati objavljeni u rujanskome broju časopisa Harvard Business magazine, objasnili su kako oni upućuju na to da brojne žene u navedenoj životnoj dobi vjeruju kako moraju birati između djece i karijere, prenosi Hina.

Razdoblje od 35 do 45 godine života je ono kada se najčešće ostvaruju uspješne menadžerske karijere, a istodobno su brojne žene zabrinute za potomstvo jer su svjesne da im otkucava biološki sat.

Autori studije, međutim, smatraju da bi se blaže nezadovoljstvo menadžerica moglo financijski nadoknaditi.

Kako bi se postigla već jednakosti spolova na menadžerskim položajima, plaće žena trebale bi značajno porasti, zaključili su stručnjaci.

Prosječno bi njihove plaće trebale biti 10 posto više nego sada ili bi njihovo radno vrijeme trebalo biti kraće, dodaju autori studije.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec