Moguće i zapošljavanje: Učenici iz Posušja će raditi praksu u Brelima i Tučepima
Budući ugostitelji
OBJAVA: Četvrtak, 28. rujna 2017. 15:29
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Moguće i zapošljavanje: Učenici iz Posušja će raditi praksu u Brelima i Tučepima
0

Po uspješnom završetku praktične nastave i školovanja, gosti su iznijeli i planove trajnog upošljavanja koji uključuju učenike iz Posušja.

Danas je u Općini Posušje održan radni sastanak kojem je uz načelnika Branka Bagu, ravnatelja Srednje strukovne škole Marija Knezovića i njegove suradnike, nazočilo Krunoslav Šošić, izvršni direktor Hoteli Tučepi d.d., Bluesun Hotels & Resorts, također u pratnji suradnika, navodi se na stranici Općine Posušje.

Razgovaralo se o radu strukovne škole u Posušju, poglavito ugostiteljskih smjerova, te mogućnostima suradnje s grupacijom iz Hrvatske u čijem je sastavu 15 hotela diljem Jadrana te u unutrašnjosti Hrvatske.

Izneseni su i konkretni prijedlozi, a vezani su za obavljanje prakse tijekom ljeta srednjoškolaca iz Posušja, čime bi im se otvorile mogućnosti stjecanja dragocjenih iskustva u vrhunskom okruženju kojeg nudi ova tvrtka. Također, po uspješnom završetku praktične nastave i školovanja, gosti su iznijeli i planove trajnog upošljavanja koji uključuju  učenike.

Među daljnjim aktivnostima dogovoren je i radni obilazak jednog hotelskog kompleksa Bluesun Hotelsa za dva tjedna, u kom će sudjelovati učenici Strukovne škole i njihovi profesori.

''Današnji sastanak je još jedno u nizu nastojanje lokalne uprave, da zajedno sa svojim partnerima, u ovom slučaju Srednjom strukovnom školom, omogući stanovništvu Posušja ostanak, odnosno smanjenje tendencije odljeva. To je, ukoliko sve krene prema planu, realno i ostvarivo s obzirom na blizinu potencijalnih radnih mjesta odnosno Tučepa i Brela'', navela je Općina Posušje.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec