Međugorje i Visoko: Globalne destinacije koje bi mogle privući dva milijuna turista
Semir Osmanagić
OBJAVA: Nedjelja, 1. listopada 2017. 12:30
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Međugorje i Visoko: Globalne destinacije koje bi mogle privući dva milijuna turista
0

Međugorje i Visoko bi mogli godišnje privući dva milijuna turista

Osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić izjavio je danas da su dvije globalne turističke destinacije u BiH Međugorje i Visoko.

''Te dvije lokacije u BiH bi godišnje mogle privući dva milijuna posjetitelja koji bi onda obišli i druge dijelove zemlje'', rekao je Osmanagić na sesiji Kruga 99 kao uvodničar o temi "(Ne)iskorišteni turistički potencijal Bosne i Hercegovine".

Po njegovim riječima projekt koji vodi već 12 godina od otkrića piramida u Visokom postao je najaktivnija arheološka lokacija na svijetu.

''Svi svjetski mediji bili su u Visokom promovirajući BiH na drugačiji, pozitivan način kao zemlju turizma, istraživanja i zemlju piramida'', rekao je Osmanagić.

Dodao je da je problem u BiH što politički menadžment nema viziju razvoja zemlje, te da bi zemlja morala ponuditi strategiju zasnovanu na pet elemenata - voda, hrana, energija, komunikacije i turizam.

Osmanagić smatra da bi fokusiranjem na tih pet oblasti BiH mogla postati srednje razvijena europska zemlja, ali uz osnivanje jakog antikorupcijskog biroa te svođenje vlasti sa pet na dva nivoa i smanjenje administracije za 75 posto.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec