Scania kažnjena s 880 milijuna eura
Zagađivači
OBJAVA: Srijeda, 27. rujna 2017. 12:56
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Scania Kamioni
0

Daimler, DAF, Iveco, MAN i Volvo/Renault kažnjeni su u srpnju 2016. godine.

EU je izrekla kaznu od 880 milijuna eura europskom proizvođaču kamiona Scania, zbog namještanja cijena i izbjegavanja troškova striktne primjene propisa o zagađenju zraka.

Scania je u vlasništvu njemačkog automobilskog giganta Volkswagen, i jedina je kažnjena iz kartela od pet kompanija koje su kršile tržišna pravila. Ostale firme su priznale krivicu i dobile zajedničku kaznu od tri milijarde eura.

"Današnjom odlukom okončana je istraga o dugotrajnom kartelu, koji je trajao 14 godina", objavila je tajnica za tržišnu konkurentnost Margrethe Vestager.

Daimler, DAF, Iveco, MAN i Volvo/Renault kažnjeni su u srpnju 2016. godine, prenosi Srna.

Zajedno sa Scanijom, oni prodaju devet od deset kamiona na putevima u Europi.

"Umjesto da dogovaraju cijene, proizvođači kamiona trebaju se nadmetati međusobno i ostvariti napredak u zaštiti okoline", rekla je Vestager.

Članovi uprava spomenutih kompanija sastavili su plan na tajnom sastanku u jednom hotelu u Bruxellesu, objavila je Europska komisija. Prva dojava o nelegalnom dogovoru stigla je iz kompanije MAN, a istraga je pokrenuta 2011. godine.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Najčitanije
DanasTjedanMjesec