Marketing

ZAŠTO SE OGLAŠAVATI NA INTERNETU?

Internet u Bosni i Hercegovini, prema podacima Regulatorne agencije za komunikacije iz prosinca 2013. godine, koristi 3.042.656 osoba, što predstavlja povećanje od 40,33 posto u odnosu na 2012. godinu.

Internet portali su dostupni 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, svim korisnicima u svijetu koji imaju pristup Internetu. Korisnici sami biraju kada će pristupiti Web portalima, dok primjerice kod TV-a postoji vrijeme emitiranja: tko se u to doba zatekne pred ekranom vidi emitiranu reklamu. To nije zanemarivo, jer kad korisnik odluči posjetiti određene stranice, veća je vjerojatnost da će lakše prihvatiti informacije, i to ne samo one koje sam traži, nego i one koje mu se tamo nude.

Obzirom da se radi o interaktivnom i multimedijalnom mediju u kojima se informacije neprestano obnavljaju, korisnicima Internet portala dostupne su uvijek najnovije informacije, fotografije s mjesta zbivanja, video i audio snimci, a komunikacija s korisnicima je dvosmjerna.

Oglašavanjem na internetskim portalima je dobra za izgrađivanje imidža vaše tvrtke. Što ste više prisutni na općenitim portalima, veća je vjerojatnost da će ljudi zapamtiti ime vaše tvrtke i da će im vaše ime pasti na pamet upravo u trenutku kada zatrebaju vaše usluge.

Oglašavanje na Internetu osigurava vam povećanje posjećenosti vašeg web site-a što rezultira povećanjem potražnje za proizvodima i uslugama koje nudite. Što se više oglašavate online, dostupni ste većem broju posjetitelja, a samim tim i većem broju potencijalnih klijenata.

POVEZIVANJE SA GEOGRAFSKIM PODRUČJEM

Želite li biti prisutni na određenom tržištu, izuzetno je važno da se oglašavate na portalu koji koristi većina internetske populacije odgovarajućeg tržišta. Upravo je Bljesak.info najčitaniji news portal na području Hercegovine i jedan od najstarijih i najčitanijih news portala u BIH.

BLJESAK.INFO

Bljesak.info je počeo s radom 2001. godine s idejom da svojim čitateljima na najbrži način prezentira najnovije informacije iz Mostara. U daljnjem je radu proširio svoje izvještavanje na šire područije tako da danas svojim čitateljima donosi informacije iz čitave BIH i svijeta.

Bljesak.info svakodnevno čita i preko 100.000 korisnika (gledano prema Google Analytics statistikama) tako da mjesečno bilježimo približno 3.000.000 posjeta i oko 10.000.000 otvorenih stranica. Internet magazin Bljesak.info mjesečno bilježi preko 500.000 kosisnika (Unique Visitors) od kojih oko 85% čine posjete iz Bosne i Hercegovine (podaci Google Analytics). Navedene brojke se svakodnevno povećavaju.

KOLIKO KOŠTA?

Oglašavanje na Internetu jeftinije je nego oglašavanje u većini drugih medijima. Osim toga Internet oglašavanje je učinkovitije od oglašavanja u ostalim medijima ako svoje reklamne poruke usmjeravate prema ciljnoj skupini jer se vaš oglas prikazuje jedino onima koji su zaista zainteresirani za tip usluga ili proizvoda kakve nudite. Bljesak.info nudi oglašivačima mogućnost postavljanje reklame na dio/ kategoriju stranice koji najbolje odgovara vašem proizvodu ili usluzi, odabirom rubrika na kojima će se prikazivati njihove reklame. Tako možete odabrati da se Vaša reklama prikazuje na svim stranicama (naslovnica + podstranice), ili odabrati prikazivanje samo na naslovnoj stranici, odnosno samo na vijestima iz jedne od rubrika (sport, gospodarstvo, lifestyle, automobili, kultura…)

Cijene oglasnih površina na Internet portalu Bljesak info su izražene u CPM (cost per mile), odnosno izražena cijena se odnosi za 1000 prikazivanja Vaše reklame. Cijena ovisi od željene pozicije i količine zakupa prikazivanja. Za precizne ponude za oglašavanje na željenoj poziciji i za željenu količinu prikazivanja molimo pošaljite upit našem odjelu marketinga na mail: marketing@bljesak.info

Bljesak.info na zahtjev oglašivača može isporučiti izvješće o realiziranoj reklamnoj kampanji. Izvješće prikazuje broj realiziranih prikazivanja reklamnog bannera, a može prikazivati i broj klikova na isti.

Uvjeti korištenja

AUTORSKA PRAVA

Bljesak.info polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Osim autorskog sadržaja portala, na Bljesku se objavljuju i agencijske vijesti, vijesti iz drugih medija, cjelovite ili djelomično navedene i kao takve predstavljaju autorsko vlasništvo navedenih medija. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava ili navođenja izvora, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

SADRŽAJ I USLUGE

Bljesak.info zadržava pravo promjene i ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Uz vlastiti sadržaj na portalu Bljesak.info se nalazi i sadržaj oglašivača te linkovi na druge stranice. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i Bljesak.info se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van Bljesak.info portala isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Bljesak.info ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

PRIVATNOST KORISNIKA

Bljesak.info poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Bljesak.info neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Bljesak.info može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke Bljesak.info koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Bljesak.info se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Bljesak.info portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

PRAVILA PONAŠANJA

Korisnicima portala Bljesak.info strogo je zabranjeno: - objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće domaće i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički. - objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima - lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe - svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme - prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika Bljesak.info nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji i čitatelji. Ukoliko postoji opravdani razlog da se neki komentari ili tekstovi uklone potrebno je obavijestiti administratora. Bljesak.info će nastojati po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Registriranjem na portal Bljesak.info korisnik stiče određena prava koja nemaju drugi posjetitelji portala. Registrirani korisnik može postati svaki posjetitelj koji prođe postupak registracije. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Bljesak.info zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Bljesak.info ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Bljesak.info zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Impressum

IZDAVAČ

Bljesak.info
Bh. internet magazin
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

REDAKCIJA

bljesak@bljesak.info
Telefon: +387 (0)36 332 006

MARKETING

SEKTOR 51 d.o.o.
Internet razvoj i marketing
Zagrebačka 7
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (0)36 332 005
Telefon: +387 (0)36 332 007

Kontakt informacije
Pošalji
Lokacija
Zagrebačka 7
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina